location м. Бориспіль, вул. Київський Шлях, 14Ж, 2 поверх

Простатит. Відверта чоловіча розмова

news

Простатит. Відверта чоловіча розмова

Простатит— запальне захворювання, що вражає передміхурову залозу. При виникненні запального процесу, причиною якого найчастіше є інфекція, порушується робота сечовидільної системи, що проявляється багатьма специфічними симптомами. Гострий простатит, як і хронічна форма захворювання, вимагає комплексного лікування під наглядом кваліфікованого фахівця.

Захворювання може розвинутися практично в будь-якому віці, тому важливо прислухатися до сигналів організму та регулярно відвідувати уролога в профілактичних цілях.

Простатит характеризується:

• болями (що спонтанно виникають в промежині, паховій області, калитці, дискомфортом внизу живота, після еякуляції. при цьому в спермі може з'являтися кров)

• розладами сечовипускання: можливі прискорене сечовипускання, імперативні позиви до сечовипускання, ослаблення струменя сечі, відчуття залишкової сечі, виділення з сечовипускального каналу вранці (простаторея)

• можуть відзначатися і розлади, пов'язані зі статевою функцією чоловіків: зниження статевого потягу, зміна тривалості статевого акту (в окремих випадках швидка еякуляція, в інших — значне подовження статевого акту), зміни у відчуттях при оргазмі

Фактори, що провокують:

• переохолодження і малорухливий спосіб життя • хронічні стреси та пригнічення імунної системи • постійні закрепи • хронічні захворювання • перенесені урологічні та венеричні хвороби • порушення гормонального фону і тривале утримання від статевих контактів • інфекції, що передаються статевим шляхом

Базова діагностика даного захворювання — ректальний огляд, УЗД простати та мікроскопія секрету простати (в залежності від особливостей ситуації перелік діагностичних заходів може розширюватися). У кожному окремому випадку уролог індивідуально визначає причини та фактори, що провокують, виходячи з чого підбирає індивідуальну схему лікування.

Лікування повинно бути своєчасним. Результати лікування краще, якщо захворювання виявлено на ранній стадії та ускладнення ще не настали. Лікування повинно проводитися тільки кваліфікованим лікарем. Це гарантує складання раціонального плану терапії та підбір ефективних препаратів. Лікування має бути комплексним.

Простатит — складне та багатолике захворювання. Але, як і будь-яку недугу, його можна подолати. Необхідно просто проявляти увагу до сигналів організму, піклуватися про себе та не нехтувати візитами до лікаря.

Попередній запис
Точний час та дату прийому визначає реєстратура. Залиште заявку на зручний час, з Вами зв’яжеться медичний координатор для підтвердження візиту
Особисті данні
Надсилаючи заявку, ви даєте згоду на Обробку особистих данних
icons
Запит відправлено
Дякуємо! Очікуйте дзвінка протягом 10 хвилин від медичного координатора
Залишити відгук
Ваші відгуки дуже важливі для нас
Залишаючи відгук, ви даєте згоду на Обробку особистих данних
icons
Відгук відправлено
Дякуємо! Завдяки Вашим відгукам ми стаємо кращими
icons
Запит відправлено