location м. Бориспіль, вул. Київський Шлях, 14Ж, 2 поверх

Септопластика

news

Септопластика

Септопластика — оперативне втручання на перегородці носа, направлене на відновлення носового дихання. Отже, септопластика проводиться при викривленні перегородки носа.

Основні скарги пацієнтів із даною патологією:

  • постійне утруднене носове дихання, яке посилюється в горизонтальному положенні, та не усувається краплями та спреями, що звужують судини
  • помірні слизові виділення практично постійні, які не пов'язані з ГРВІ та ГРЗ (застудою) та алергічним ринітом (часто слиз із носа виділяється не на зовні, а стікає по задній стінці горла, що призводить до постійного дискомфорту)

Причини викривлення перегородки носа:

  • травма носа (починаючи від народження до дорослого віку)
  • травма під час народження (пологів), тобто при проходженні пологових шляхів матері
  • спадковість (викривлення перегородки у ваших батьків, бабусі чи дідуся)

Важливо розуміти, що деформація зовнішнього носа (те, що бачить пацієнт в дзеркалі), ніяким чином не відноситься до перегородки носа. Оцінити викривлення перегородки носа може лише лікар-отоларинголог, виконавши риноскопію, ендоскопічний огляд порожнини носа або оглянувши результати комп'ютерної томографії придаткових пазух носа. Деформація зовнішнього носа може поєднуватися з викривленням перегородки носа, а може й ні. Так само зовні ідеальний ніс може мати викривлення перегородки носа.

Ускладнення викривленої перегородки носа та не проведеної септопластики:

  • затяжний гострий риніт. Гострий риніт, який виникає на фоні ГРВІ та ГРЗ у людей, в яких перегородка носа не викривлена, триває від 5 до 8 днів, у пацієнтів із викривленням перегородки носа тривалість такого риніту сягає 3 тижні в середньому та обов'язково потребує втручання спеціаліста в процес лікування
  • схильність до препаратів, що звужують судини та, як наслідок, сухість в носі з кровоточивістю та атрофією слизової оболонки
  • часті (більше 2-х раз на рік) риносинусити
  • храп та опущення м'якого піднебіння, що надалі потребує ще одного оперативного втручання — пластики м'якого піднебіння
  • апное (тимчасове припинення дихання під час сну)
  • хронічний фарингіт - запалення горла (оскільки, при викривленій перегородці носа ми маємо затікання слизу по задній стінці горла, що провокує постійне запалення з ризиком розмноження інфекції та виникнення хронічного фарингіту)
  • постійна втома, погіршення якості сну, погана пам'ять та навіть знижена здатність до навчання, що в результаті негативно впливає на імунітет (в даному випадку не відбувається очищення, зволоження та зігрівання повітря, яке ми вдихаємо, тому інфекція швидко потрапляє до нашого організму, а легені отримують неякісне повітря)
  • Вище написана інформація вказує на те, що необхідно вчасно звернутися до спеціаліста та при необхідності провести септопластику.

Що ж являє собою СЕПТОПЛАСТИКА? Це оперативне втручання, що проводиться під загальним знеболенням (пацієнт спить та не відчуває болю). Перед втручанням проводиться повне обстеження. Під час цієї операції немає розрізів на обличчі, синців та НЕ ЗМІНЮЄТЬСЯ форма носа. Оперативне втручання проводиться повністю через ніс, спеціальними інструментами видаляється викривлена частина перегородки носа, незмінена частина ставиться на місце. Першу добу після операції в носі знаходяться спеціальні «губкові» тампони, що попереджають ризик кровотечі. Реабілітаційний період становить близько 6 днів. Носове дихання відновлюється на 3-ю добу після оперативного втручання.

Вище написана інформація вказує на те, що необхідно вчасно звернутися до спеціаліста та при необхідності провести септопластику.

Попередній запис
Точний час та дату прийому визначає реєстратура. Залиште заявку на зручний час, з Вами зв’яжеться медичний координатор для підтвердження візиту
Особисті данні
Надсилаючи заявку, ви даєте згоду на Обробку особистих данних
icons
Запит відправлено
Дякуємо! Очікуйте дзвінка протягом 10 хвилин від медичного координатора
Залишити відгук
Ваші відгуки дуже важливі для нас
Залишаючи відгук, ви даєте згоду на Обробку особистих данних
icons
Відгук відправлено
Дякуємо! Завдяки Вашим відгукам ми стаємо кращими
icons
Запит відправлено